РОДИЛКА ОД УКРАИНА СЕ ПОРОДИ ВО ЧАИР: На свет донесе девојче

 336 

Министерот за здравство, Беким Сали објави убави од Гинекологија во Чаир, посочуваќи дека родилка од Украина донесе на свет девојче.

-Оксана од Украина донесе на свет девојче тешко 3.890 кг и долго 54 см. Мајката Оксана и новороденчето се во добра состојба. За нив се грижи тимот од гинеколози, педијатри и медицински сестри кои се во сигурни раце.

Во разговор таа ме извести дека е задоволна од здравствената услуга и дека се чувствува добро.

Ѝ посакав добро здравје и многу среќни моменти.- напиша тој

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment