Русија вели дека Би-Би-Си и Радио Слободна Европа шират лажни вести

 73 

Руското тело за надзор на комуникациите го ограничи пристапот до веб-страниците на рускиот сервис Би-Би-Си и Радио Либерти поради ширењето, како што рекоа, на лажни информации за конфликтот во Украина.Русија постојано се жалеше дека западните медиумски организации нудат делумен – и често антируски – поглед на светот се додека нивните лидери не бидат повикани на одговорност за разорните војни во странски земји како Ирак и Украина, наведува Ројтерс.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment