Св. Пантелејмон“ — најстара манастирска црква во Скопје (1164год)

Loading

Св. Пантелејмон“ — најстара манастирска црква во Скопје (1164год) и една од најстарите во Македонија. Се наоѓа во с. Горно Нерези, на планината Водно.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment