Се случи чудо во Евиа, пожарот го заобиколи манастирот Свети Давид, а се наоколу пеплоса

Се случи чудо во Евиа, пожарот го заобиколи манастирот, а се наоколу пеплоса. Група монаси од манастирот Свети Давид не сакаа да се евакуираат, иако пожарот беше опасно близу до манастирот.

Старешината на манастирот за државната новинска агенција АНА-МПА изјави дека ситуацијата е многу тешка, дека пламените јазици се високи 30 до 40 метри во боровата шума и дека огнот го опколил манастирот.

Се гушиме од чадот, ова е кошмар, рече манастирскиот старешина.

Но вчера се случи вистинско чудо. Имено, на Фејсбук беше објавено дека е спасен Манастирот Свети Давид. Дали со помош на чудо, молитви кон Бога, пожарникари, среќа или нешто друго, огнот го заобиколи манастирот, пламените јазици не зафатија ниту еден објект! Возила паркирани на влезот, трева и дрвја беа изгорени, но ниту една просторија од манастирот не беше оштетена.

https://www.facebook.com/watch/Forecastweather.Greece/

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment