Скопјанка:Еднаш ми се свиѓаше еден од Битола.Мошне убаво дете, ама кабадаја!

Loading

Вечна дилема нели? Ставот на скопјанките на социјалните мрежи е воглавно дека битолчани не ги поднесуваат скопјани, тоа дали е навистина така или пак не , останува дилема , прашање без одговор?. Сличен став како оваа скопјанка има и скопјанец кој мисли дека битолчани се кабадаи, мангупи и строги, со други зборови главни секаде .

Но наспроти овие извадоци , сепак Скопје – Битола и обратно функционираат беспрекорно ,битолчани не дека не поднесуваат туку имаат грациозен став кој делува како да не поднесуваат , и тогаш најчесто оставаат слика како кабадаи а донекаде да , има кабадајлук тоа е битолски стил на однесување, вроден:)

(објавата е од забавен карактер без цел да навреди било кого)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment