Скопјанки во Битола:Одвај ја преживеавме “модната ревија” на Широк сокак

Loading

Ја лани имав прилично убоо искуство во Битола. Бевме со другарка ми на Пелистер, преспавме кај тетка и на село, и вечерта ќе искачаме во Битола.. Облечени во фармерки, патичиња и џемперчиња, ја преживеавме некако модната ревија на Широк Сокак, и влеговме во некој кафиќ кој изгледаше убаво и звучеше сосема пристојно. Се сместивме у ќош и се подзатскривме малце оти бевме засрамени

И тогаш дое келнерот, еден симпатичен дечко и уште пред да отвориме уста за да порачуваме ни вика: “Да погодам, вие сте од Скопје“

Изгледа точно било тоа шо ми го збореше еден колега, Битолчанец: “Од кал да е, од Битола да е“. Зошто бе вака?!

П.С( објавата е од забавен карактер без цел за навредување)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment