Тешко да бидеш светлина за другите ако не ја храниш сопствената светлина

Поминав толку многу години обидувајќи се секогаш да го направам и кажам вистинското нешто.

Бидете таму за сите и бидете оној кој сите знаеле дека може да зависи.

Само се обидов секогаш да ги направам сите среќни – дури и ако тоа значеше дека сум несреќен во исто време.

Тие ќе ми кажат што правам погрешно или ќе ми кажат како можам да направам подобро..

Вистина е дека секогаш правев најдобро што можев.

Не можам да ви кажам сега дали е за одобрување или прифаќање или само затоа што сакав да ги видам луѓето среќни.. Јас навистина не знам зошто бев таков толку многу години.

Ги кревав сите толку често и толку многу што почна навистина да ме влече надолу.

Сфатив по патот дека е тешко да бидеш светлина за другите ако не ја храниш сопствената светлина она што ти треба.

Одење по лушпи од јајца околу сите други никогаш не ме остави исполнет или ме направи среќен..

Всушност, тоа ме правеше мизерен повеќето од времето.

Не можам да ви кажам што се случило или зошто, но еден ден,

Браната пукна и солзите ми го извалкаа лицето со мизеријата што си ја предизвикував правејќи се..

Се преправам дека сум среќен, да ги игнорирам моите потреби и најмногу од сè, да не бидам свој.

Знаев дека ако не се сменам – себеси, мојот живот, моите луѓе – дека ќе завршам скршен, сам и депресивен.

Јас не излегувам така.

Не, тој ден престанав да одам по лушпи од јајца и почнав да ги фрлам насекаде околу мене..

Ги скршив тие лушпи од јајца и за прв пат во мојот живот, престанав да се шетам на прсти низ нив и почнав да ги газам со сè што можев, да.

Нема повеќе лажни, нема веќе преправање, нема повеќе да ги правам сите други среќни наместо себе.

Можам да ги направам луѓето среќни и да бидам среќен самиот.. ако тоа се навистина моите луѓе.

Овие лушпи од јајца ме сечат со секој чекор што го направив, но не можев да не ја фрлам главата назад, да ги протегнам рацете и да се смеам

За прв пат од кога можев да се сетам..

Јас бев навистина жив..

Го почувствував дождот на моето лице, ветрот во косата и смирувачката среќа длабоко во душата.

Толку долго бев вкочанет на она што ми е важно што престанав да чувствувам..

И тоа е ужасно место да се биде.

Значи, јас ќе продолжам да ги кревам другите и да ширам светлина, затоа што тоа сум јас и што ме прави среќен..

Но, јас не ја гасам мојата сопствена свеќа за да го запалам огнот за другите повеќе.

Можам да горам силно за себе и да им помогнам на другите – сега го знам тоа.

Ги ширам овие крилја што ги запоставував толку долго и ги наоѓам работите што ја прават мојата душа да се насмевна.

Да, понекогаш, има болка во чувството длабоко, во тоа да се биде целосно жив..

Но, има и голема радост, среќа и возбудливост во емоциите.

Конечно, за прв пат, не умирам внатре..

Жив сум, слободен сум и најмногу од сè,

Јас сум навистина среќен таму каде што е важно..

во моето срце и душа.

|Равенволф

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment