Украинскиот претседател се обрати до народот: Одреден е датумот на нападот

 94 

Претсетаделот на Украина вели дека од американски извори слушнал дека Русија би можела да нападне во среда. Поради тоа Зеленски изјавил дека среда ќе ја направи „Ден на единството“.

Украинскиот претседател Владимир Зеленски денеска го прогласи 16 февруари – Ден на единството, пишува Анадолија.

– Го прогласуваме за Ден на единството. Потпишана е потребната одлука – вели Зеленски во видео пораката објавена на социјалните мрежи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment