Украинските граничари не даваат отпор на руските трупи кои напредуваат, тврди Москва, а пренесува „РТ“

 74 

Русија со своите прецизни напади во четвртокот наутро ја „осакати“ украинската воздушна одбрана и воздухопловство, се вели во соопштението на Министерството за одбрана на земјата.
Украинските граничари не даваат отпор на руските трупи кои напредуваат, тврди Москва, а пренесува „РТ“.

Министерството ги негираше тврдењата на некои медиуми дека Русија изгубила воен авион над Украина за време на офанзивата. Во претходното соопштение, руското министерство извести за извршување прецизни напади врз елементи на воената инфраструктура на Украина

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment