Улица Рузвелтова ќе биде пешачка зона!Коњановски и ЈП Паркинзи на увид

Денес со градоначалникот Тони Коњановски бевме на увид на амбиенталната улица Рузвелтова. Со цел да се добие целосниот лик, во тек е постапка за изработка на сообраќаен проект со кој ќе се регулира начинот и можноста за паркирање на возила во строгиот центар на градот, а дел од проектот е и оваа улица, која ќе биде пешачка зона, без можност за застанување и паркирање на возила.

Работиме посветено во интерес на граѓаните на Општина Битола!- известија од ЈП Паркинзи

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment