Физички напади во Битола и Прилеп, подигнати неексплодирани гранати од Првата светска војна

Loading

Пристигнаа и најновите информации од СВР Битола, оддел за односи со јавност.

Еве ги пријавените дневни настани од СВР Битола

На 15.11.2023 во 11.30 часот во ОВР Прилеп, М.И. пријавил дека во населба „Трисла“  бил физички нападнат од три лица. Се преземаат мерки за расчистување на настанот.

На 15.11.2023 во 15.50 часот во ОВР Прилеп, 63 – годишна прилепчанка пријавила дека била физички нападната од нејзиниот син. Се преземаат мерки за расчистување на настанот.

На 15.11.2023 во 16.00 часот во СВР Битола,  Е.Т.(37) од Битола  пријавила дека нејзиниот малолетен син бил физички нападнат од тројца малолетници. Се преземаат мерки за расчистување на настанот.

На 15.11.2023 во 12.30 часот во СВР Битола било пријавено дека во дворно место во с.Братиндол, битолско, била пронајдена неексплодирана граната. Од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Битола гранатата била подигната и било констатирано дека станува збор за артилериска граната од 75мм од Првата светска војна.

На 15.11 2023 во 14.20 часот во ОВР Прилеп, В.Б.(68) од Прилеп пријавила дека на ул.„Димче Мирчев“ била касната од куче скитник.

На 15.11.2023 во 10.40 часот во ОВР Прилеп било пријавено дека на патот Прилеп – Битола биле пронајдени две неексплодирани гранати. Грнатите биле подигнати од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Прилеп и било констатирано дека  станува збор за гранати од Првата светска војна.

На 15.11.2023 во 20.10 часот во ОВР Прилеп, А.К.(42) од Прилеп пријавил дека неговиот малолетен син бил физички нападнат од двајца малолетници, кои му се заканиле со остар предмет. Се преземаат мерки за расчистување на настанот.

На 15.11.2023 во 20.39 часот во ОВР Прилеп, И.В. од с.Беранци, прилепско, пријавил дека во с.Долно Српци бил физички нападнат од возач на автобус, со кој тој се превезувал. Се преземаат мерки за расчистување на настанот.

СВР Битола (официјални информации)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment