Црква „Собор на сите македонски светители“ – Битола, се гради од 1993 година

Црквата е во фаза на изградба од 1993 година. Според архитектонскиот план храмот треба да биде еден од најголемите во Македонија и Балканот со камбанарија од 80 метри, средна купола 55 метри, и други објекти како крстилница, библиотека, галерии, соби за симпозиуми и други потреби. Фотографиите се од денес

подготви С.А

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment