Јас, Димитар Ковачевски, сум македонец од раѓање, вели премиерот

 310 

Dimitar Kovacevski 

2 мин.  · 

Јас, Димитар Ковачевски, сум македонец од раѓање.

Знам една работа. Ниту една хартија не може да ми го одземе или намали мојот идентитет, јазик и историја, кои ме прават македонец и за кои имам света обврска да ги почитувам и зајакнам.

И знам дека со паметен пристап, со продолжување на европскиот пат, можам да станам само поголем, подостоинствен и рамноправен македонец, граѓанин на Република Северна Македонија и граѓанин на Европската Унија.

🔗vlada.mk/node/29577

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment