Превентивна активност на СВР Битола

 1,888 

 1,888  Вчера на повеќе локации во Прилеп полициски службеници од Одделението за внатрешни работи Прилеп заедно со портпаролот на СВР Битола реализираа превентивни активности посветени на имотните деликти, односно нивно превенирање особено кај повозрасните граѓани, при што фокусот беше ставен на кражби и телефонски измами. Под мотото „Заштита од кражби и измами“, полициските службеници им укажуваа на граѓаните за постапките што треба да се преземат за заштита од овие форми на кривични деликти, како и за потребата од комуникација и соработка со полицијата за нивно ефикасно сузбивање. Притоа, на граѓаните…

прочитај повеќе...