Aкциска контрола на СВР Битола во угостителски објекти, затекнати малолетници

 4,921 

 4,921  На  25/26.11.2022 година, во времето од 23.00 часот до 03.00  часот,од страна на полициски службеници од криминалистичката полиција и од униформираната полиција при СВР Битола, по претходно изготвен план, спроведена e акциска контрола  во шест  угостителски објекти во Битола. При контролата, во четири угостителски објекти затекнати се седум малолетници подоцна од 24 часот. Малолетниците се предадени на родителите, а по документирање на случаите ќе бида поднесени соодветни поднесоци.

прочитај повеќе...

Во Битола во организација на Ротари клуб “Широк сокак” од Битола, одбележан 25 ноември – Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените

 2,530 

 2,530  Вчера (25.11.2022) во Битола инспектори за семејно насилство на СВР Битола, заедно со претставници на Советот за превенција на детско престапништво , психолози и др. ,а во организација на Ротари клуб “Широк сокак” од Битола учествуваа на трибина во склоп на кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство “. Оваа кампања во Република Северна Македонија се одбележува од 2014 година и има цел да ја подигне општествената свест и да поттикне на размислување за индивидуалниот и колективниот придонес во борбата за спречување на родово базираното насилство, а се…

прочитај повеќе...