Во текот на 11-те месеци од 2022 година на подрачјето на СВР Битола бележи намалување во бројот на извршени Тешки кражби

 17,192 

 17,192  Во текот на 11-те месеци од 2022 година на подрачјето на СВР Битола бележи намалување во бројот на извршени Тешки кражби во куќи и станови намалување за -5% споредено истиот период од 2021 година. Тешките кражби регистрирани на подрачје на СВР Битола најчесто се извршени во куќи, станови и викендици со што е постигната ефикасност на нивно расветлување од 27%. Во делот на криминалитет во Битола за овие 11 месеци од 2022 година расветлени се 295 кривични дела за разлика од минатата 2021 односно постигната е ефикасност од 38…

прочитај повеќе...

СВР Битола во делот на недозволената трговија со дрога и оружје(11 месечие)

 17,101 

 17,101  Криминалистичката полиција при СВР Битола од областа на недозволена трговија со оружје во СВР Битола евидентира 37 кривични дела од недозволената трговија со оружје при што поднесени се 36 кривични пријави, против 42 сторители.Најчесто одземени предмети се: 18 парчиња оружје; муниција 423 парчиња и 22637 парчиња пиротехнички средства.СВР Битола од областа на недозволена трговија со дрога поднесе 79 кривични пријави за сторени 88 кривични дела по чл.215 и чл.216 од КЗ на РМ, против 100 сторители. Како резултат на рутинска проверка од страна на полициските службеници и насочено работење…

прочитај повеќе...