8 мерки за возачи при контрола за првенство на минување на територија на СВР Битола

 990 

Во текот на денешниот ден  (26.10.2022)во периодот од 06.00 до 10.00 часот на територија на СВР Битола спроведена е акциска за првенство на минување. При контролата констатирани и законски санкционирани се 8 возачи. За време на контролата биле санкционирани и  останати 17 прекршоци. 

 Акциските контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираме до граѓаните да ги почитуваме сообраќајните правила.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment