7 правила за добри постапки од една бабичка

Не оди таму каде што не си поканет.

Не зборувај за она што не го знаеш.

Гледајте ја вашата работа за она што не ве засега.

Не го отварајте фрижидерот во туѓи куќи.

Не се јавувајте после десет часот попладне.

Не посетувајте некого за време на ручек.

Не влегувајте во туѓи спални соби без дозвола.

Тие беа правилата на добри постапки и продолжуваат да бидат така, затоа што образованието никогаш не излегува од мода.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment