Oпасни оштетувања на мостот кај Визбегово во Скопско

 350 

Граѓните известуваат за опасни оштетувања на мостот кај Визбегово во Скопско, по што Центарот за управување со кризи (ЦУК) постапи за според стандардните оперативни процедури за да се покрене преку институциите во Системот за управување со кризи отстранување на опасноста.

Конкретно, ЦУК, согласно јавувања на грѓани и доставени документациски фотографии за оштетувања на мостот во Визбегово пред фирмата „Пантер мис“ на Качанички пат, што претставуваат опасност за животот и здравјето на граѓаните ги извести надлежните институциите во Системот за управување со кризи за да се преземат мерки за отстранување на опасност, односно санација на мостот. Пред се прво се известени локалната самоуправа Општина Бутел, Улици и патишта и Град Скопје.

Граѓаните известуваат дека оштетувањата – дупката пред два месеца беше многу помала за разлика од ова што е денеска, кога известија и пратија фотографии за истото, за како и самите што велат: „да се преземат мерки за заштита на човечките животи пред да биде предоцна“.

Центар за управување со кризи

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Leave a Comment